activiteitencentrum Guntersteinweg Rijswijk

Een activiteitencentrum voor verstandelijk gehandicapten vervangen en vergroten op een bijzonder inspirerende locatie in een lint van parken en groen.
HET wilde een gebouw ontwerpen dat recht zou doen aan dit parkachtige karakter aan de Guntersteinweg in Rijswijk. En dat zou aansluiten bij dat van de gebruiker, stichting De Compaan. Het zou een kleurige ‘bloem’ moeten zijn: een paviljoen waar zich het groen omheen bevindt. Dit is tot uiting gekomen in de zes vijfhoeken die het gebouw vormen. Dit brengt het gedachtegoed van het structuralisme en in het bijzonder de filosofie van de vooruitstrevende architect Aldo van Eyck in herinnering. De vijfhoek is bovendien een geschikte vorm voor het huisvesten van mensen met een onberekenbaar gedrag, die daardoor zichzelf kunnen beschadigen. Elke vijfhoek heeft stompe hoeken. Dat geeft het gebouw een ‘zacht’ karakter. Het is een voorbeeld van een ontwerp waarin vorm en functie met elkaar in evenwicht zijn gebracht.

HET_architectenbureau_projecten_oosterbeek04

woningen Oosterbeek

Verpleeghuis Oudshoorn Massa Studie

verpleeghuis Oudshoorn

woongebouw school-woning Carry van Bruggensingel Rotterdam

Carry van Bruggensingel