Alfrink college Zoetermeer

Het vervangen van de bestaande gevel, vernieuwen en opfrissen van het interieur en het entreegebied vergroten tot een goede pauzeruimte, dat was de opdracht die Ralph Goutier, architect van de Gemeente Zoetermeer, kreeg voor het Alfrink Collega. Hij maakte een sprankelende frisse ontwerp en wij hebben dit dit bouwkundige verder uitgewerkt.

Door het entreegebied aan de noordzijde te vergroten en intern ruimtes te verplaatsen ontstond er meer pauzeruimte voor de leerlingen en verbeterde het interne verkeer van leerlingen aanzienlijk. De bestaande gevel van betonsteen is vervangen en hierdoor zijn de bestaande uitbreidingen met hun eigen uitstraling en het oorspronkelijk gebouw zijn nu samengevoegd tot een gebouw met één beeldtaal.

Met heldere kleuren is het interieur van het gebouw uit 1985 vernieuwd en opgefrist naar deze tijd gebracht.
Tijdens de uitvoering is de school met 1800 leerlingen blijven doordraaien, wat veel planning en vakkundigheid van de betrokken partijen vereiste.

Alfrink college nieuwe gevel school

Gemma Smid Architectuurprijs

Brede School 't Kofschip Duffel

brede school ’t Kofschip Duffel

woongebouw school-woning Carry van Bruggensingel Rotterdam

Carry van Bruggensingel