Artusi Uno Hoek van Holland

Op het Brinkplein in Hoek van Holland aan de bomen rand en nabij de kiosk, staat de lunchroom Artusi Uno. Alsof die hier is aangespoeld. Wat voor Hoek van Holland niet vreemd is. Maar wat willekeurig lijkt te zijn ontstaan, heeft wortel geschoten en is niet meer weg te krijgen. Gezien in dat licht en met de wens om het gehele Brinkplein opnieuw in te richten, is aan HET de vraag gesteld om Artusi Uno een permanent karakter te geven. Wij hebben het antwoord gevonden in de combinatie met de kiosk. Niet twee afzonderlijke gebouwen maar een twee-eenheid tussen kiosk en Artusi Uno. Dat is zichtbaar door de vormentaal en het materiaalgebruik van de kiosk als uitgangspunt te nemen. Fraaie ronde contouren omkleed met hout. En waar de grote glazenpuien staan, wordt die vorm doorgezet en zichtbaar als grote luifels boven de omliggende terrassen. Artusi Uno is nu getransformeerd van een saai rechthoekig doosje naar een vloeiende aubergineachtige vorm die tezamen met de kiosk de hoek op het Brinkplein markeert. Binnenin wordt je extra verrast door de volledig houten constructie die in het zicht is gelaten. En diezelfde houtenconstructie loopt door tot boven de terrassen. Wat eens is aangespoeld, is nu volgroeid en een spraakmakend onderdeel van het Brinkplein.

Winkelcentrum De Koperwiek Capelle ad IJssel

winkelcentrum De Koperwiek

impressie vanaf marktplein

Langestraat ‘s-Gravenzande

nieuwbouw BASIS e MARKT opgeleverd

groothandel BASIS e MARKT