De Bieb Kwintsheul

Op de plek waar de Heulenaars ooit hun boeken leenden, aan de Leeuwerik, worden 21 betaalbare huurwoningen voor voornamelijk jongeren gerealiseerd. Het ontwerp van Van der Leur Vermeer Architecten is door ons verder uitgewerkt tot een markante en robuuste invulling van deze herontwikkelingslocatie. Als je vanaf de Kerkstraat naar de Leeuwerik rijdt, merk je het gebouw direct op. De combinatie met de genuanceerde geel bruine steen en de warme rode kleur van het stucwerk is een in het oog vallende verschijning. Het is een fraaie compositie van grondgebonden appartementen waar bovenop kleine maisonnettes staan, de zogenaamde bebo, beneden- en bovenwoning. Met name de maisonnette blijkt een heel populair type te zijn. De woonkamer en keuken op de eerste laag en daarboven de slaapkamers met badkamer zorgen voor meer privacy waar de toekomstige bewoners, veel waarde aan hechten. Het gehele woongebouw heeft de vorm van een carré. Het ligt aan een groen grasveld en tegenover de basischool de Andreashof, de sporthal van de Omnivereniging Quintus en de gelijknamige voetbalvereniging. Een ideale plek voor jongeren om te wonen.

woongebouw De Bieb opgeleverd

herontwikkeling_s-Gravenzande_Ekkershof_impressie

Ekkershof ‘s-Gravenzande

woonhuis Grond-Nissen Heilig Landstichting uitbreiding

uitbreiding woonhuis Grond-Nissen