Diaconessenhuis Voorburg

Het oude Diaconessenhuis te Voorburg, onderdeel van de Reinier de Graaf Groep, is een typisch wederopbouw gebouw uit de jaren 60 van de 20ste eeuw. Het heeft een zakelijk en mechanisch karakter en om daar eens iets vrolijks en “wild” tegenover te stellen, heeft men er in de jaren 90 van diezelfde eeuw een grote entreehal, die juist “schots en scheef”staat, tegenaan gezet. De ontmoeting tussen die twee is niet bepaald een feest maar nogal bot. Nu wil het geval dat er tussen beide delen, het oude en nieuwe dus, nog een stukje “onaangetast” is. Het staat er vervallen bij en de Reinier de Graaf Groep wil hier de post operatieve screening, POS, en patiëntenregistratie, PR, huisvesten. Die kans hebben we aangegrepen om een brug te slaan tussen het oude gebouw en de nieuwe entreehal en zo de botte ontmoeting te verzachten. Door een strakke horizontale gevel te maken met een wengé bekleding, een vormentaal die aansluit bij de zakelijkheid van de wederopbouw, en daarin een willekeurig patroon van diagonale lijnen te maken, een vormentaal die aansluit bij het “wilde” karakter van de nieuwe hal, worden de POS en PR van het Diaconessenhuis een “stepping stone”. Dat lijkt ons ook de juiste betekenis voor de huisvesting van deze functie.

Orthodontie Jonkman exterieur

uitbreiding orthodontiepraktijk Jonkman

Orthodontie praktijk Beckmann balie

Orthodontie Beckmann

orthodondie pilon-geurts Veldhoven

orthodontiepraktijk Pilon-Geurts