GGZ Delfland en ML RdGG

Zorginstellingen zoals het Behandelcentrum Westland, het gebouw waar het GGZ Delfland en het Medisch Laboratorium van de Reinier de Graaf Groep zich willen vestigen, hebben het klassieke karakter van zorginstellingen; functioneel en vooral hygiënisch met een vleugje warmte en vrolijkheid om het kille en afstandelijke karakter te maskeren. Zou het mogelijk zijn om die “vaste waarden” te doorbreken en om, wat wij tegenwoordig noemen en waar we zo naar op zoek zijn, een helende omgeving te creëren, een healing environment. Met die gedachte hebben wij de organisatie en inrichting van het GGZ en het ML ontworpen.

Voorop stond de wens om het opgesloten gevoel dat over het algemeen heerst op de gangen, te laten verdwijnen. Dat hebben we bereikt door glazen binnenwanden toe te passen in een combinatie van helder en semi transparant glas. Niet eenvoudig als je bedenkt dat de cliënten van het GGZ mensen zijn met een gevoelige geest. Ondanks die delicate conditie om de omgeving niet te prikkelend te laten zijn, is het gelukt om een frisse, eigentijdse omgeving te maken die kleurrijk, licht en transparant is. Een materiaal als hout, natuurlijk en misschien zelfs “onhygiënisch”, hebben we kunnen toepassen. Het brengt de benodigde warmte en geborgenheid zonder al te gevoelig te worden. Of het helend is? De toekomst zal het leren. De reacties zijn veelbelovend.

polikliniek Behandel Centrum westland te Naaldwijk (1)

polikliniek Behandel Centrum Westland

apotheek met immuno art zorgcentrum de Kandelaar Naaldwijk

gezondheidscentrum De Kandelaar

Winkelcentrum De Koperwiek Capelle ad IJssel

winkelcentrum De Koperwiek