Inspectie Jeugdzorg Utrecht La Vie

Organisaties die jong zijn en voldoen aan een behoefte, groeien snel. De Inspectie Jeugdzorg is zo’n organisatie. In 2004 hebben wij de locatie aan de St. Jacobstraat ingericht en ook nu is de vraag bij ons neergelegd om de nieuwe huisvesting in het kantoorgebouw La Vie, tegenover het bestaande kantoor dat eveneens aan de St. Jacobstraat in het centrum van Utrecht ligt, in te richten.

Wat toen gold, geldt ook nu. La Vie is een typisch verhuurkantoor, anoniem, efficiënt met een “droge” uitstraling maar met één groot voordeel: geen zonwerend maar helder glas. Opnieuw maken we een stijlvolle ruimte; warm, licht en huiselijk. Die sfeer wordt bereikt door het gebruik van meranti plexwood, leverkleurige vloerbedekking, wit plafond en kleurige kolommen. Ook nu ligt de ontmoetingsruimte met pantry en spreekkamers centraal, in de “oksel” van het gebouw. Die oksel biedt een fraai uitzicht op het centrum van Utrecht en het muziekgebouw. Het kantoorconcept is een hybride cleandesk concept zoals dat het geval was aan de St. Jacobstraat, een combinatie van een cellenkantoor en een kantoorlandschap met geclusterde archieven per afdeling. De kantoren zijn onderling gescheiden door dichte verplaatsbare wanden maar zijn naar de middenzone toe open gehouden. Het akoestische plafond in combinatie met het tapijt zorgen voor voldoende absorptie.

 

inrichting kantoor Nictiz Den Haag

Nictiz

interieur gehandicapten zorgcentrum Buitenklingen Den Haag

zorgcomplex Buitenklingen

Zwedenburg Mariahoeve steunpunt

steunpunt Zwedenburg