kantoor Inspectie Jeugdzorg

Midden in het centrum van Utrecht, aan de St. Jacobstraat, staat een typisch verhuurkantoor, anoniem, efficiënt met een “droge” uitstraling; alsof werken niet leuk mag en kan zijn. Het contrast met het interieur op de tweede verdieping, het huis van de Inspectie, is opvallend groot. Hier word je ontvangen in een stijlvolle ruimte, warm, licht en huiselijk, de juiste omgeving om ontspannen en geconcentreerd te kunnen werken. Die sfeer wordt bereikt door de entree uit te voeren met houten plexwood waaromheen gemeenschappelijke ruimten liggen zoals de receptie, de keuken met bar en de lounge. Als je uit de lift komt, valt je die ruimte direct op. Op ingenieuze wijze is een glazen wand geplaatst die het mogelijk maakt dat er tussen de beide kantoorvleugels een goede verbinding bestaat en de bezoeker niet pontificaal “voor de deur”staat. Eenmaal binnen is te zien hoe twee ovale vergaderruimten als lantaarns de ruimte verlichten, heel zacht en indirect. Juist die indirecte verlichting zorgt voor rust in de ruimte. Hier omheen liggen de kantoren. Het kantoorconcept is een hybride cleandesk concept. Het is een combinatie van een cellenkantoor en een kantoorlandschap met geclusterde archieven per afdeling. Alle kantoren zijn onderling gescheiden door dichte verplaatsbare wanden maar zijn naar de middenzone toe open gehouden. Het akoestische plafond in combinatie met het tapijt zorgen voor voldoende absorptie.

clubgebouw Hockey Vereniging Westland Naaldwijk

Hockey Vereniging Westland

Winkelcentrum De Koperwiek Capelle ad IJssel

winkelcentrum De Koperwiek

interieur woning Oude Delft

woonhuis Sikkenk