MFS Zoetermeer

Het MultiFunctioneel Sportcentrum Zoetermeer, gelegen aan het Willem Alexander plantsoen, biedt huisvesting aan TAVERZO, de ambitieuze TAfeltennis VEReniging ZOetermeer, 2 sportzalen voor de scholen rondom het plantsoen, de wijkvereniging en een stalling voor de ambulance van het Rode Kruis. We hebben dat opgelost door de hal voor TAVERZO op te tillen en daaronder en daaromheen de wijkvereniging, alle kleedruimten en de kantine voor TAVERZO te organiseren. Het optillen is ook het beeldmerk geworden voor het gebouw want het markeert de ingang en biedt ruimte aan de omliggende twee schoolgebouwen. De entree is markant en vooral in de avond een opvallende verschijning. Het laat niets aan duidelijkheid te wensen over: hier moet je zijn.

Het gebouw is opgebouwd met duurzame materialen en een bijbehorende slimme bouwtechniek. Het uitstoten van CO2 emmissie wordt met die keuze tot een minimum beperkt. Vloeren zijn uitgevoerd met gewapend beton en een gevlinderde antraciet betonvloer. Gevels, wanden en daken zijn volledig uitgevoerd in massief hout van inlandse houtsoorten. Alle binnenwanden zijn uitgevoerd in MBI binnenmuursteen in een licht grijze kleur. De gevels zijn bekleed met sandwichpanelen in vier verschillende metallic kleuren die een wisselend beeld vertonen als je er langs loopt. Een innovatie van Arcelor Mittal. Dit materiaal veranderd een eenvoudig gesloten gebouw in een opvallend en herkenbaar object op een voor de omgeving belangrijk knooppunt. Alle plafonds op de begane grond zijn uitgevoerd met onbehandeld, naturel western red cedar. Materiaalkeuze en techniek zorgen voor een robuust en stoer gebouw met een zeer minimaal onderhoud zodat de life cycle costs zeer laag zijn.

 

renovatie kleedkamers sportvereniging Honselersdijk

renovatie kleedkamers S.V. Honselersdijk

Zwedenburg Mariahoeve steunpunt

steunpunt Zwedenburg

orthodondie pilon-geurts Veldhoven

orthodontiepraktijk Pilon-Geurts