Orthodontie Beckmann

Het was geen eenvoudige opgave om een praktijk te maken in een weliswaar prachtig maar sterk verouderd hoekpand aan de Laan van Meerdervoort te Den Haag. Door de jaren heen heeft het vele gebruikers gehad die allemaal “hun eigen ding” hebben gedaan. We hebben de opgave aangegrepen om de boel op te ruimen. De oorspronkelijke entree is gebleven, evenals de karakteristieke kozijnen, ramen en deuren met het originele glas in lood. We hebben dat bereikt door alle functies onder te brengen in een lint tegen de scheidingsmuur aan en daar- langs de toegang te maken naar de behandelruimten. Een belangrijk voordeel van deze manier van organiseren, was de mogelijkheid om 5 stoelen te realiseren terwijl er 4 gevraagd waren. Onze ervaring met orthodontisten is dat na een relatief korte termijn er behoefte bestaat om extra stoel(en) toe te voegen. In het geval van Beckmann blijft dat beperkt tot 1 stoel maar gezien de locatie, is dat een belangrijk voordeel. De behandelruimten zijn onderverdeeld in 2 en 3 stoelen en een consult tafel. De totale ruimte is aantrekkelijk en licht door de witte wanden, de witte akoestische plafonds en de lichtgrijze linoleum vloer. De gang met daarachter alle kasten en techniek is bekleed met een wengé bekleding, een beetje zwaar en somber, maar daar tegenover staat de ietwat gewaagde en misschien wel trendy rozige en lila kleur van alle onderdelen in de behandel- en wachtruimten.

Centrale Huisartsenpost Westland interieur

Centrale Huisartsenpost Westland

orthodondie pilon-geurts Veldhoven

orthodontiepraktijk Pilon-Geurts

woongebouw Gele Kwinkstaart Kwintsheul

Gele Kwikstaart Kwintsheul