orthodontiepraktijk Henneman- van Hees

De praktijk aan de Heeckerenstraat in Breda heeft een verjongingskuur nodig. Sjoerd Henneman en Nancy van Hees, beiden orthodontisten, willen het gehele pand een uitstraling en imago geven dat past bij hun ambities en toekomst. Het is tegelijkertijd het juiste moment om de capaciteit uit te breiden. De plek is prima. Geheel opgenomen in een woonwijk en omringd door groen. De huidige praktijk oogt “hokkerig”, niet overzichtelijk en nogal gesloten. We doorbreken dat met een grotere ruimtelijke openheid en door grote glasvlakken toe te passen in de bestaande gevelopeningen. Zelfs in het dak maken we extra openingen om meer licht en zon toe te laten.

Je komt centraal binnen. Aan de linkerkant bevinden zich de behandelruimten en de consult en aan de rechterkant de wacht- en poetsruimten. Als je rechtdoor loopt, kom je in de röntgenkamer. De routing tussen cliënt, orthodontist en assistenten is optimaal zonder dat er hinder optreedt. Het nieuwe open en transparante karakter wordt versterkt door de warm- kleurige gietvloer (betonlook), de witte wanden en het witte volledig akoestische plafond. Het centrale deel van de receptie, administratie en sterilisatie met de bijbehorende kasten van de behandelruimte is uitgevoerd in een moderne fris groene houtfineer. De combinatie tussen interieur en verlichting zorgt voor een zeer functionele en tegelijkertijd comfortabele werkruimte.

 

gerestaureerde gevel mondzorgpraktijk Henneman Breda

metamorfose

Diaconessehuis RdGG Voorburg exterieur

Diaconessenhuis Voorburg

woongebouw Gele Kwinkstaart Kwintsheul

Gele Kwikstaart Kwintsheul