orthodontiepraktijk Jonkman

Ontwerp een orthodontiepraktijk met een eigentijdse uitstraling, die in harmonie is met de woongemeenschap Sterrenbos in Roosendaal. Binnen dit spanningsveld van moderne hightech en een eenvoudige en geometrisch klassieke opzet zocht HET naar een evenwichtig concept. Dit werd een betonnen basement met vier vierkante staalconstructiedelen met op elk een piramidevormig dak, onder een hoek gelijk aan de daken van de woongemeenschap. De gevels en puien werden op ‘willekeurige’ wijze geordend om te voldoen aan de functionele wensen van de orthodontiepraktijk. Een eigentijdse invulling werd verkregen door gevels in staalblauw minerale pleister en puien in saffierblauw aluminium.
Bij elkaar vormt het aldus ontstane paviljoen een ‘evenwichtig spanningsveld’ dat wonderwel aansluit op de paviljoens van de woongemeenschap. Het interieur biedt plaats aan vier behandelstoelen in een ergonomische waaiervorm. De wanden zijn uitgevoerd in licht blauwgrijs pleisterwerk met waar mogelijk bovenin een glasstrook. Balie, kasten, behandel- en instrumentenkasten zijn losstaand en uitgevoerd in lichtgeel, roestvrijstaal en grijs. De blauwe hardstenen vloer en het witte systeemplafond completeren het interieur.

Wij hebben deze praktijk in 2010 mogen uitbreiden, zie de projectpagina uitbreiding orthodontiepraktijk Jonkman.

Diaconessehuis RdGG Voorburg exterieur

Diaconessenhuis Voorburg

Orthodontie praktijk Beckmann balie

Orthodontie Beckmann

Orthodontie Jonkman exterieur

uitbreiding orthodontiepraktijk Jonkman