orthodontiepraktijk van Laere

De nieuwe praktijk ligt aan het Koningsplein in een karakteristiek gebouw uit de jaren ’60 van de vorige eeuw. Het is een goede plek voor een orthodontist met enkele middelbare scholen in de directe omgeving. De ruimte onder een woongebouw, bedoeld voor commerciële en/of maatschappelijke functies, was ruim bemeten en erg hoog. De ruimte bleek  ideaal te zijn. Met name door de noord-zuid oriëntatie en de langgerekte vorm kon er een duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen de route van de cliënt en de orthodontist en zijn assistenten. Om praktische redenen is voor een verhoogde vloer gekozen waaronder al het leidingwerk ligt maar het bood de mogelijkheid om juist expliciet te maken wat het domein van de cliënt is en wat van de orthodontist. Een subtiel gebaar om grenzen te stellen. We hebben alle benodigde functies, om die grens nog iets duidelijker te maken, in afgesloten “units” geordend. Zij vormen een natuurlijke scheiding tussen de wachtruimte en de behandelruimten. Deze units zijn, evenals alle andere functies als röntgen, douche- en toiletruimten, beperkt van hoogte om zo de ruimtelijke werking van de aanwezige hoogte altijd zichtbaar te houden. Sommige ruimten zijn afgesloten door grote aluminium puien omdat een orthodontiepraktijk tenslotte een stuk gereedschap is. Maar dat schoonheid en gebruik goed samen kunnen gaan, laat deze praktijk zien.

Orthodontie Jonkman exterieur

uitbreiding orthodontiepraktijk Jonkman

Centrale Huisartsenpost Westland interieur

Centrale Huisartsenpost Westland

Orthodontiepraktijk Jonkman Roosendaal

orthodontiepraktijk Jonkman