sporthal de Pijl

Sporthal De Pijl is gerenoveerd. De gedateerde look, het intensieve onderhoud en het feit dat de isolatie van de gevels onvoldoende was, heeft het bestuur van de stichting sporthal De Pijl doen besluiten om een grondige renovatie uit te laten voeren. Bovendien was er behoefte aan extra bergruimte achterin de sportzaal ten behoeve van de 3 sportvelden. De bestaande ongeïsoleerde gevels waren opgebouwd uit metselwerk, geverfde houten rabatdelen, houten kozijnen en bitumen singels. Door dit gevarieerde materiaalgebruik was er sprake van een onrustig gevel beeld. Een stoere sporthal zoals De Pijl moet een eenduidig en overzichtelijk karakter hebben. Wij vonden het belangrijk om de omgeving te verrijken met een aanblik die niet te technisch en hard overkomt maar natuurlijk en tastbaar aanvoelt. Wij hebben de oplossing gevonden door de begane grond te bekleden met een trespa beplating in een noten dessin. We benadrukken daarmee het basement waarin de vernieuwde toegang, alle vlucht uitgangen en de bergingen zijn opgenomen. De hal is bekleed met een zandkleurige leisteen in maasdekking en voorzien van zwartbruine aluminium kozijnen. De leistenen bekleding zit voornamelijk boven het basement maar aan de voorgevel hebben we het tot op het maaiveld doorgezet om vooral het stoere karakter van de sporthal uit te laten komen. Voorts hebben we de vernieuwde entree met hogere glazen puien en een slank dak gebruikt om de overgang van basement en hal maar vooral ook de centrale toegang duidelijk te maken.

Haagse Hogeschool voorzijde

Haagse Hogeschool

clubgebouw Hockey Vereniging Westland Naaldwijk

Hockey Vereniging Westland

sportaccomodatie Olympus 70 Naaldwijk

Olympus ’70