uitbreiding woonhuis Grond-Nissen

Het is een genot om naar dit huis te rijden. De omgeving is zo ON Hollands. Heuvelachtig, bosrijk, geen water. Via de Waalbrug, Beek-Ubbergen en Berg en Dal rijdend, langs het vernieuwde Afrika museum, waan je je in het buitenland. En dan kom je uiteindelijk aan bij het woonhuis dat zo voornaam bovenop de Mozes en Aaronlaan ligt. Voornaam, bescheiden maar vooral smaakvol. Maar de woonkamer bleek toch wel iets te krap van maat te zijn. Dus is er gezocht naar een passende uitbreiding. Opnieuw is de noordelijk georiënteerde woning een zegen geweest. Zo kon er een bijna geheel glazen uitbreiding gemaakt worden. Wonen IN de tuin alsof er geen grens is tussen binnen EN buiten, en toch behaaglijk. Dat is gelukt. Het gebruikte materiaal sluit goed aan bij het robuuste en vooral eerlijke karakter van het bestaande woonhuis: zink, beton, staal, zwart MDF en een noten gefineerd zwart MDF plafond. Opnieuw een gezegende plek.

Dit project is een uitbreiding van woonhuis Grond-Nissen gebouwd in 2001.

woonhuis Grond Nissen Heiliglandstichting

woonhuis Grond-Nissen

appartementen Kerkstraat Kwintsheul 3D impressie situatie

Kerkstraat 77 en 77a Kwintsheul

planvisie Juliahof Wateringen impressie

Juliahof Wateringen