USC Leiden

De Universiteit Leiden reorganiseert haar campus waar het sportcomplex een belangrijk onderdeel van is. Alvorens een nieuw sportcentrum te bouwen, wordt het gehele terrein opnieuw ingericht. Aangezien het sportterrein reeds klaar is en in gebruik voordat het bijbehorende gebouw gereed is, is een tijdelijk kleed- en ontmoetingsruimte gewenst dat efficiënt moet zijn zonder saai te worden. Dat is bereikt door met minimale middelen een maximaal resultaat te bereiken. Alle ruimten liggen rug aan rug. Het bespaart een gang en zorgt voor een eenvoudige installatie. Alle ruimten zijn direct van buitenaf bereikbaar en aan de zijde van de sportterreinen ligt de kantine. Schoon metselwerk van MBI binnenmuursteen in combinatie met een staalconstructie en gasbeton dakelementen is toegepast om “in een keer“ klaar te zijn en de akoestiek onder controle te houden. De gevels zijn bekleed met Werzalite in een barcode patroon. Het materiaal met dit patroon camoufleert alle beeldverstoringen en maakt zodoende een helder en herkenbaar gebouw. Slechts door de geïntegreerde licht en nummer aanduiding van de diverse ruimten, wordt de verstoring zichtbaar. De luifel boven de kantine met de grote glasvlakken onderbreekt het rechthoekige karakter en markeert de plaats van de entree, de kantine en het terras.

 

gevel MultiFunctioneel Sportcentrum Zoetermeer

MFS Zoetermeer

clubgebouw Hockey Vereniging Westland Naaldwijk

Hockey Vereniging Westland

sportaccomodatie Olympus 70 Naaldwijk

Olympus ’70