woonhuis Grond-Nissen

Ontwerp een modern woonhuis en laat je inspireren door materialen als beton, metselwerk uit donkere mangaankleuren en glas. HET ging met dit uitgangspunt aan het werk en betrok hierbij de gebruikelijke randvoorwaarden van bestemmingsplan, goothoogte, het programma van eisen en de ligging ten opzichte van de zon. Het woonhuis kwam tot stand door het grondplan en de gevels uit te voeren in eenduidige vorm: de spanning tussen een open deel van aluminium puien en glazen bouwstenen en een gesloten deel van mangaanstenen. Deze vorm wordt in de vier gevels herhaald, maar past zich aan de omstandigheden aan in detaillering en maatvoering. Door de glazen bouwstenen en grote aluminium puien ontvangen de woon-, eet- en zitkamer en de keuken zoveel mogelijk dag- en zonlicht en blijft het zicht op het achtergelegen bosperceel optimaal. De vide en de sparing in het dak zorgen er voor dat het daglicht tot ver achter in het woonhuis doordringt. Aldus ontstond een ‘Hollands’ huis waarop de oude meesters trots zouden zijn doordat het werd ontworpen vanuit de gedachte dat ‘daglicht nog steeds het mooiste licht is’.

Wij hebben deze praktijk in 2008 mogen uitbreiden, zie de projectpagina uitbreiding woonhuis Grond-Nissen.

keuken penthouse Carnisserhoeck Barendrecht

penthouse Barendrecht

interieur woning Oude Delft

woonhuis Sikkenk

Woonhuis Uittenbroek Naaldwijk voorgevel avond

woonhuis Uittenbroek