woonhuis Jonkman

Ontwerp een woonhuis in de Frank Lloyd Wright-stijl aan de rand van woongemeenschap Sterrebos op de overgang van vrijstaande woonhuizen. Aldus de opdracht die HET ‘naar eer en geweten’ mocht invullen. Omdat bouwen naar dit voorbeeld met z’n prachtige detaillering en glas in lood in deze tijd zeer kostbaar wordt, maakte HET een in de hedendaagse techniek uitvoerbaar ontwerp in de geest van de beroemde Amerikaanse architect. Het kreeg hierbij over de volle hoogte een centrale hal, waarin oostelijk daglicht van bovenaf naar binnen valt.

Vanuit deze hal worden alle ruimten ontsloten. De kern van het woonhuis wordt gevormd door de woon- en slaapvertrekken over twee lagen onder de overkragende dakconstructie. Garage en bergingen zijn ondergebracht onder betonnen luifels. Het horizontale karakter van de kap en de luifels, het verticale en gesloten karakter van de bouwmassa, de combinatie van hout en donker aluminium en het grijze beton met de witte gevels geven het woonhuis de gewenste spanning. Deze is kenmerkend voor de huizen van Frank Lloyd Wright. Door bij het concept rekening te houden met de hoofdstructuur van het Sterrebos is het woonhuis in evenwicht met de omgeving.

uitbouw woonhuis Nowee

woonhuis Nowee – Meyer

bestaand interieur Watertoren Naaldwijk

watertoren Naaldwijk

keuken penthouse Carnisserhoeck Barendrecht

penthouse Barendrecht