woonhuis Pilon-Geurts

Maak een ontwerp voor een woonhuis midden op een bosachtig perceel van ongeveer 4.000 m2 . Een mooie opgave. Het concept is gebaseerd op één centrum van waaruit alle ruimten toegankelijk en zichtbaar zijn en is geïnspireerd op de architectuur van Luis Barragan. Alle ruimten liggen rondom één centrale hal in de vorm van een molenwiek. Het woonhuis heeft een inhoud van zo’n 1.800 m3 en wordt door dit ruimtelijke concept, gevarieerd en boeiend, zonder grof en reusachtig te worden.

Van buitenaf heeft het woonhuis vele gezichten. Deze betrekkelijke “chaos” is geordend door eenvoudig materiaalgebruik: met gevels in terracotta minerale pleister; kozijnen, puien, ramen en schuifdeuren uit grijsbruin aluminium en een zinken dak. Het huis binnengaan gebeurt op een daarbij passende indirecte manier. De beeldverstorende aanblik van auto’s is opgelost door de garage met een galerij aan het woonhuis te koppelen.

Het interieur sluit aan op de architectuur door materiaalgebruik dat net als de buitenkant eenvoudig is. De lichtinval binnen is precies zoals de schilder Johannes Vermeer dit in z’n schilderijen zo mooi heeft vastgelegd. Het mooiste compliment kwam van de kinderen van de opdrachtgevers: in dit huis schijnt altijd de zon.

HET_architectenbureau_projecten_oosterbeek04

woningen Oosterbeek

woongebouw de Bieb Kwintsheul voorzijde

De Bieb Kwintsheul

appartementen Endeldijk Honselersdijk - impressie

Endeldijk-Moddermanplein Honselersdijk