woonhuis Uittenbroek

Typisch voor het Westland ligt, verborgen tussen de warenhuizen, een perceel met de omtrek in de vorm van een puntmuts. Het perceel is oorspronkelijk onderdeel van een bestaand warenhuis maar is vrijgemaakt voor een particulier woonhuis. Er is altijd sprake van een context en zeker op deze locatie speelde de context een vormende rol in de ontwikkeling van de woning. De “vangende” vorm, die kenmerkend is voor een puntmuts, komt terug in de woning. Bij het naar binnen treden wordt de tred door de woning en de aandacht van het oog getrokken door de verschillende richtingen die juist in de context en nu ook in de woning zo sterk aanwezig zijn. Dit conceptuele uitgangspunt zorgt voor een stevige verankering met de omgeving waardoor de relatie tussen binnen en buiten heel nauw wordt. Dat wordt nog eens extra aangezet door midden in de woning een ronde patio te maken.

De woning is opgebouwd uit een witte handgevormde steen met wit voegwerk. Het dak is daaroverheen gevouwen en uitgevoerd met gepatineerd koper. De gevels zijn uitgevoerd met zilverkleurige puien en kozijnen waarvan de draaiende delen een wengé kleur hebben. De woning is in zijn geheel onderkelderd en volledig geschikt gemaakt voor rolstoelgebruik.

HET_architectenbureau_projecten_gashouder

Gashouder

optiek Linneweever Wateringen

optiek Linneweever

voorgevel woonhuizen Koornstra Naaldwijk

woonhuizen Koornstra