woonhuis van de Weg

Een karakteristieke brug slaan tussen eigentijdse en traditionele woningen op een herkenbaar punt in de wijk Pijletuinen in Naaldwijk. Dit was voor ons het uitgangspunt bij de bouw van een woonhuis waarvan de bewoners nog lang willen genieten. In het uitgevoerde ontwerp vallen de blank gelakte gelamineerde houten spanten het meest op. Ze vormen onder ongeveer 15 graden het dak waarop een mos-sedum vegetatie is gelegd. De gevels bestaan uit teruggevoegde terracotta metselsteen en blank gelakte iroko puien. De zwart-bruin gelakte kozijnen zijn in het metselwerk opgenomen. Nabij de entree aan de noordwest-gevel bevindt zich de carport uit blank gelakte houten spanten met gelaagd helder glas. Aansluitend ligt de garage die net als het woonhuis is uitgevoerd in terracotta metselsteen.

Het interieur sluit aan op het exterieur door de overal zichtbare schuine houten spanten. De hierdoor ontstane vide tussen de woonkamer annex keuken en de slaapkamers op de verdieping schept een bijzondere sfeer. Het gefineerde houten plafond, de vloer uit stucwerk en de zilvergrijze metallic lak van de stalen onderdelen benadrukken de karakteristieke sfeer die dit woonhuis uitstraalt.

Esmoreitplein Den Haag

Esmoreitplein

bestaand interieur Watertoren Naaldwijk

watertoren Naaldwijk

woningbouw Barendshof Poeldijk impressie

Barendshof Poeldijk