woonhuis Voorberg

Op de grens van de gemeente Westland en de gemeente Den Haag aan de rand van het villapark Uithofslaan hebben dhr. en mw. Voorberg de ideale locatie gevonden voor het realiseren van hun droomhuis. Het moet een eigentijds woonhuis zijn, overwegend uitgevoerd met witte gladde gevels en veel glas waardoor er zoveel mogelijk daglicht naar binnen valt. De plek nodigt uit om binnen en buiten naadloos in elkaar over te laten gaan. Het wordt namelijk voor de helft omringt door water wat zorgt voor een gepaste afstand tot passanten en de privacy vergroot.

De locatie is onderdeel van een zestal eilanden die, samen met deze plek, een bijzondere beëindiging is van het villapark. Elk woonhuis op een van de eilanden heeft een geheel eigen karakter en daar sluit het woonhuis voor dhr. en mw. Voorberg bij aan. Sterker nog, het is een fraaie afsluiting. Lichtvoetig met heldere lijnen en volledig georiënteerd op het water zodat het contact met de omgeving optimaal is. En als je binnenkomt, wordt die ruimtelijke beleving direct zichtbaar. Wat van buiten zichtbaar is, het lichtvoetige, is binnen doorgezet. Een trap uitgevoerd met serpentino treden die uitkragen uit de wand, glad gestuukte wanden en plafonds, een gietvloer met betonlook, en alle functies geordend in een centrale ruimte. Diezelfde beleving is op de verdieping doorgezet. De opdrachtgevers wenste geen deuren om die ruimtelijke beleving zo groot mogelijk te maken. Dat is gelukt maar niet overal. U zult begrijpen waarom.

De ruwbouw van deze villa wordt opgebouwd met het systeem van Passief Bouwblok. Isolerende bouwblokken worden gestapeld waarna in de holle ruimte van het blok wapening aangebracht en beton gestort, waardoor in één keer een geïsoleerde binnen- en buitenmuur ontstaat.

Het woonhuis is voorzien van met de modernste technieken, volledig elektrisch en voorzien van zonnepanelen om eigen stroom op te wekken.

woonhuis Voorberg opgeleverd (4)

woonhuis Voorberg opgeleverd

keuken penthouse Carnisserhoeck Barendrecht

penthouse Barendrecht

de Brandmeester Naaldwijk