woonhuizen Koornstra

Vader en zoon Koornstra hebben samen een plek gevonden waar ze met elkaar voor elk een passend woonhuis bouwen. Twee dezelfde woonhuizen, daar zijn we mee begonnen, maar hier en daar blijken er toch wel verschillen te zijn tussen wat de vader wil en wat de zoon wil. Zo is er een twee-eiige tweeling ontstaan aan de rand van het Prinsenbos. Eenheid in verschijningsvorm en materiaalgebruik. Diversiteit in kleur en maatvoering.

In het dak is boven de hal is een groot rond daklicht uitgespaard dat veel licht brengt in deze anders zo donkere plek. Gecombineerd met een glazen trap wordt dit een spetterende plek die het eigenzinnige karakter van beide woonhuizen vergroot. Alle gekozen materialen hebben een “natuurlijke” structuur, zijn robuust en onderhoudsarm. Donker metselwerk van groot formaat, leistenen gevelbekleding op de verdieping, zinken felsdak, aluminium puien, houten gevelbekleding en glazen bekleding met een translucente print erop maken dat de woonhuizen een modern, eigentijds en duurzaam karakter hebben waar je even voor stil staat.

kantoor Inspectie Jeugdzorg Utrecht kantine bibliotheek

kantoor Inspectie Jeugdzorg

Orthodontiepraktijk Jonkman Roosendaal

orthodontiepraktijk Jonkman

inrichting kantoor Nictiz Den Haag

Nictiz