zorgcomplex Buitenklingen

De handen zijn ineen geslagen om Buitenklingen om te toveren in een eigentijds gezondheidscentrum, een woongebouw voor cliënten met fysieke en verstandelijke beperkingen. Het bestaande casco is uitgebreid en aangepast om geschikt te maken voor 24 wooneenheden van ca. 50 m2 inclusief een badkamer. Die wooneenheden vormen samen 4 zogenaamde kleinschalige woongroepen, elk voorzien van een gemeenschappelijke woonkamer. De wooneenheden bevinden zich op de begane grond en op de tweede verdieping gekoppeld aan buitenruimten.

Op de eerste verdieping bevinden zich de activiteitenruimten. Dat is een opmerkelijke keuze omdat een goede buitenruimte vereist is. Die is gevonden door het dak van de aanbouwen daarvoor in te richten. Naast deze functies is er een expertise centrum met deskundige artsen en therapeuten, een kantoor, een kinderdagverblijf en een zwembad.

De aankleding is warm en huiselijk. De gekozen materialen zijn bestand tegen een stootje. Bamboe en keramische bekleding op de wanden in de gangen, een vinyl vloerbedekking met houtpatroon en een goed akoestische plafond. De trappenhuizen zijn uitgevoerd met massief bamboe. Duurzaamheid en karakter in een aantrekkelijke symbiose. Er is bewust gekozen voor een tijdloze aankleding. De wooneenheden kunnen geheel naar inzicht van de cliënten ingericht worden. Buitenklingen is een modern antwoord op een nieuwe toekomst! Een antwoord midden in de samenleving.

 

Aandachtslab Rijswijk uitvoering (1)

Aandachtslab in uitvoering

gevel MultiFunctioneel Sportcentrum Zoetermeer

MFS Zoetermeer

apotheek met immuno art zorgcentrum de Kandelaar Naaldwijk

gezondheidscentrum De Kandelaar